hits

Svinepils-grisefest for gutta

22.04.2016 - 17:27 Ingen kommentarer

Følg på Snap: OriginalHank

Følg gjerne:

http://www.facebook.com/dudefoodoslo

http://instagram.com/dudefoodoslo

 

 

 

Denne uka ble #DUDEFOODOSLO lansert. Dette er en arena for god mat og god drikke for gutta. Jeg var invitert på festen, og lærte meg masse om svinekjøtt og pils.

Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å starte en gutteklubb for mat, enn det som ble servert i Frysja denne kvelden. På menyen stod Mangalitsa - Ungarsk ullgris, alet opp i Svartskog. Gården på Svartskog har blitt kjent som en flott produsent av svinekjøtt, og de legger stor vekt på at grisen skal leve et godt liv før den slaktes. #DUDEFOODOSLO prøver å fremme kvalitet og etisk matproduksjon, med alt det innebærer av frittgående kortreisthet. Jeg er personlig enig med de fleste dyrevernere i at dyra skal ha det bra. Jeg liker dyr når de lever, og jeg liker dyr når de skal spises. Og dyr som har det kult, gir god kvalitet på kjøttet. Jeg smaker faktisk forskjell på angstgris og kosegris. Kjøttet har helt forskjellig karakter: Er det tørt og seigt, vet du at dyret har levd i angst og fornedrelse. Mørt ,saftig og perfekt marmorert kjøtt, viser at dyret har kost seg og spist, og rett og slett levd det gode liv. Mangalitsagris er svinekjøttets svar på Kobe (Waguy) kjøtt. Denne rasen kommer opprinnelig fra Ungarn, og den har et ufattelig mørt og marmorert kjøtt. Svartskog, er en av veldig få norske produsenter som aler opp denne rasen.

I jungelen av IPA, Indian Pale Ale, Weissbier og annen ny og fancy, mikrobrygget øl, er det lett og glemme at det ikke er noe som helst galt med en ærlig pils. Vi nordmenn drikker mye øl, som vi kaller pils, men som egentlig er lager. Hvis du virkelig vil ha en ekte velsmakende pils, brygget etter alle kunstens regler, er det best å velge pils fra den tsjekkiske byen Pilsen. Det var der oppskriften først ble til, og der brygges det pils i stor stil. Østeuropeisk svinekjøtt passer perfekt til østeuropeisk pils. Svin serveres ofte med syrlig garnityr som surkål og syrlige epler osv. Pilsen skaper en perfekt balanse til den syrlige smaken.

Jeg kom til #DUDEFOODOSLO med gutta i matklubben #BadassBalutBrothers . Tay-young, Lars Christian og Boye er alle med i denne gjengen, og opptakskravet for å få være med, er at du spiser Balut. Det er andeegg med andrefoster inni. En fillipinsk spesialitet. Jeg kommer tilbake til oss, senere i bloggen min.

Her er noen bilde fra festen: 

 

 

 

o