hits

Svinepils-grisefest for gutta

Flg p Snap: OriginalHank

Flg gjerne:

http://www.facebook.com/dudefoodoslo

http://instagram.com/dudefoodoslo

 

 

 

Denne uka ble #DUDEFOODOSLO lansert. Dette er en arena for god mat og god drikke for gutta. Jeg var invitert p festen, og lrte meg masse om svinekjtt og pils.

Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn starte en gutteklubb for mat, enn det som ble servert i Frysja denne kvelden. P menyen stod Mangalitsa - Ungarsk ullgris, alet opp i Svartskog. Grden p Svartskog har blitt kjent som en flott produsent av svinekjtt, og de legger stor vekt p at grisen skal leve et godt liv fr den slaktes. #DUDEFOODOSLO prver fremme kvalitet og etisk matproduksjon, med alt det innebrer av frittgende kortreisthet. Jeg er personlig enig med de fleste dyrevernere i at dyra skal ha det bra. Jeg liker dyr nr de lever, og jeg liker dyr nr de skal spises. Og dyr som har det kult, gir god kvalitet p kjttet. Jeg smaker faktisk forskjell p angstgris og kosegris. Kjttet har helt forskjellig karakter: Er det trt og seigt, vet du at dyret har levd i angst og fornedrelse. Mrt ,saftig og perfekt marmorert kjtt, viser at dyret har kost seg og spist, og rett og slett levd det gode liv. Mangalitsagris er svinekjttets svar p Kobe (Waguy) kjtt. Denne rasen kommer opprinnelig fra Ungarn, og den har et ufattelig mrt og marmorert kjtt. Svartskog, er en av veldig f norske produsenter som aler opp denne rasen.

I jungelen av IPA, Indian Pale Ale, Weissbier og annen ny og fancy, mikrobrygget l, er det lett og glemme at det ikke er noe som helst galt med en rlig pils. Vi nordmenn drikker mye l, som vi kaller pils, men som egentlig er lager. Hvis du virkelig vil ha en ekte velsmakende pils, brygget etter alle kunstens regler, er det best velge pils fra den tsjekkiske byen Pilsen. Det var der oppskriften frst ble til, og der brygges det pils i stor stil. steuropeisk svinekjtt passer perfekt til steuropeisk pils. Svin serveres ofte med syrlig garnityr som surkl og syrlige epler osv. Pilsen skaper en perfekt balanse til den syrlige smaken.

Jeg kom til #DUDEFOODOSLO med gutta i matklubben #BadassBalutBrothers . Tay-young, Lars Christian og Boye er alle med i denne gjengen, og opptakskravet for f vre med, er at du spiser Balut. Det er andeegg med andrefoster inni. En fillipinsk spesialitet. Jeg kommer tilbake til oss, senere i bloggen min.

Her er noen bilde fra festen: 

 

 

 

o