hits

Samlivstips: Klin med dama di hver dag.

22.05.2016 - 17:05 Ingen kommentarer

Samlivbrudd og skilmisse er liksom den nye normen i samfunnet vårt i dag. Det oppfordres iherdig til å leve det glade singelliv, og ekteskap er bare noe vi kjendiser inngår i fylla for å få mediedekning til både bryllupet og skillsmissen. Sånn sett regnes jeg som kul. Tre havarerte ekteskap bak meg. Rock´n Roll liksom.

Vel seriøst tror jeg vi blir hjernevasket til å gi opp samlivene vår for fort. Enslige er big business. Aleneforeldre skaper arbeidsplasser.

Før i tiden var brudd liksom siste alternativ. Man skulle reparere når noe var ødelagt, ikke bare vrake det. Noe samlivsterapi var det heller ikke så mye av. Ikke slik vi kjenner det, med fagfolk og eksperter. Man gikk gjerne til sognepresten og kjefta og smalt litt, og så fikk man litt perspektiv på sakene. Ekteskap før i tiden handlet om mer enn bare en romanse mellom to voksne. Det var et prosjekt hvor to familier møttes, hvor barna skulle oppdras til å bli anstendige ærlige borgere. Og familieenheten skulle også være en aktør i samfunnet, med sitt gode navn og rykte. Ære på den tiden handlet om å stolt kunne gå ut til naboer, venner og kolleger, se folk i øya og vite at man var i stand til å gjøre rett for seg og sine. I dag er ære noe som driver innvandrermenn til drap og død - hvis vi skal tro mediene. 

Men i virkeligheten er det ikke så gøy når det blir slutt. Det er trist, og mange ønsker å unngå brudd. Og vi gutta er ganske klønete i så måte. Så jeg tenkte jeg skulle komme med noen enkle samlivstips fra en mann som har gjort alle feil i boka.

Når er det tegn som tyder på at forholdet trenger litt futt? Leste en tweet i dag fra en singel dame som ønsket seg en mann, slik at hun hadde noen som kunne sitte og se på fotball på TV, mens hun ryddet oppvaskmaskinen på ekstremt passiv-aggressivt vis. Vel, dette med passiv-aggressivitet har vi gutta ikke helt fattet. Går dama di og furter mens hun skramler høylytt med husarbeid, er det noe galt. Ofte har du ikke gjort noe galt. Du har bare ikke gjort noe rett heller. Da er det bare og gjøre noe bra. F.eks være litt hyggelig og oppmerksom, eller kline.

Klining, ja. Dette trikset funker hver eneste gang. Hvis folk skjønte hvor mye som kan løses med klining, hadde skilsmissestatistikken dalt. Samlivsterapeutene hadde blitt arbeidsledige. Og alle hadde blitt glade.

Når man kliner, begynner hjernen å produsere masse signalstoffer, som dopamin og seratonin og alt annet deilig kjemisk. Da slipper man å ta lykkepiller og dop. Man blir høy på klining. Musklene slapper av. Man begynner å like den man kliner med. Man kan til og med få lyst på sex. Og etter en slik klinesession, er det mye lettere å snakke sammen. Da kan det hende at man faktisk klarer å løse en eller annen vond greie som står mellom paret. Når klina du sist med dama di, sånn helt uten annen grunn enn at det er digg å kline?

Hvis man virkelig vil ha et velpleid og meningsfylt forhold, er det å anbefale obligatorisk klining, minst en gang hver dag. De som ikke tror meg, har ikke prøvd. Ikke jeg heller, da. Men det virker riktig. Skal i allfall prøve, om jeg får muligheten.

En annen regel man bør innføre, er teite hodeplagg når det skal krangles. Sombrero er virkelig å anbefale. Det er umulig å være sint lenge på kjæresten din når hun eller han har sombrero på hodet. Det er også veldig vanskelig å si slemme ting, når man ser teit ut. Så da veier man sine ord før de hagler ut av munnen ens. Jepp. Kjøp et par sombreroer og innfør sombreroplikt ved hver krangel.

Nå er ikke jeg vitenskapsmann med arkivskapet fullt av tung forskning og statistikk. Jeg er ingen sukksessrik samlivsterapeut heller, med lang erfaring og tusen reddede parforhold på CV´n. Jeg kan vel heller ikke pynte meg med å være noen slags rollemodell for varige forhold. Men jeg er mann, og jeg har litt peiling på å være det. Og dette er mine samlivstips til mine brødre som vil ha dama si noen år til:

-Når hun er sur, må du fikse det. Hun kommer ikke til å ta initiativet.

-Når dere skal krangle, må dere ha sombrero på.

-Klining hver dag kan virkelig sørge for at det aldri blir slutt. (Så lenge du passer på at det er dama di du kliner med da?)