hits

På grillen: Kaninhjerter og spekje

03.07.2016 - 18:01 Ingen kommentarer

I helga var det ny grillkveld hos min gode venn - Tay-youg Pak. Han er en profesjonell eventyrer og supergourmet. Vi samles ofte hos Tay-young når vi skal grille tøff og litt anderledes mat. Under parolen #dudefood handler det om mat for gutta. Det gjelder å ha mot til å våge seg på mat som ikke nødvendigvis høres så appetittelig ut, og ofte ser ganske skummelt ut. Mat for viderekommende.

Med på laget denne gangen var mesterkokk og kjent baconprodusent Kim Orderud. Grillsjefen Petter Gullikstad kom også innom. Jeg og Knut Jonassen og noen til, var også med på prepping og grilling. Og selvfølgelig Haakon Hoseth som både kokkelerte og tok bilder.

På menyen stod:

Andehjerter

Kaninhjerter

Kyllingføtter

Grisehaler

Grisehode fra Ungarsk Ullsvin (Mangalitsa - regnes som grisens svar på Kobebiff)

Lammelår

Lår av spekje (Altså geitekillinger som kun har fått morsmelk før slakt)

Sider av spekje.

Okseribber.

 

 

Gutten i røyken, med røyken.

Kim Orderud og jeg med kyllingføttene. Klørne klippes, føttene kokes og så frityrstekes de. Litt rar følelse. Smaker som kyllingvinger. Men det er føtter.

Tay-young Pak og produsent og leverandør av spekje, Torstein Kollevåg. Spekje er nydelig mørt og søtt kjøtt. Økologisk produsert på vestlandet.

Andehjerter og kaninhjerter. Dette er mest for gøy. Smaken ligger i krydringen. Jeg lagde en skikkelig sterk marinade med lime, honning og asiatiske krydre.

Grisehode av Mangalitsa. Hodet på grisen er en delikatesse. Der finner du de saftigste og møreste bitene. Flambert etter grilling med bitter dram og appelsinlikør. Herlig.

Slik ser kjøttet fra grisehodet ut. Tilbehør? Trengs ikke. Bare skyll ned med iskald pilsner.