hits

Når politiet leker politi mot Valen, leker de med min respekt for politiet

29.09.2016 - 22:18 Ingen kommentarer

Jeg er stolt av å bo i et land som ikke har et brutalt og simpelt politivesen. Utdannelsen for å få lov å kalle seg politi i Norge er lang. Flere år. Politiaspirantene sitter i timesvis på skolebenken, og drøfter etiske problemstillinger, juss, verdien av grundig etterforskning og etterettelighet. I USA tar det bare et par måneder å få bli politi, og det er hovedsaklig skytetrening og nærkamptrening det går i. Vi har ikke verdens verste politi i Norge. Tvert imot.

Derfor blir jeg mer og mer forbauset når jeg ser med hvilken nidkjærhet visse krefter i Oslo Politikammer forfølger min kompis og artistkollega Kristian Valen. Ved første øyekast kunne det nok se ut som om politiet oppriktig bekymret seg over hans våpensamling, og den der lille uvanen han har med å kle på seg kamputstyr, og vase rundt i garasjer og korridorer på nettene og tøver og morer seg. Kristian er eksentrisk. Kristian har også brent av ei salve med skarpe skudd i leiligheten sin. Selvfølgelig skal politiet ha en dialog med en våpensamler og lisensiert våpeninnehaver, når slike ting skjer. De kan jo blandt annet dele med han sine erfaringer når skarpladde våpen fyrer av der de ikke skal. Politiet leder jo helt klart over Kristian når det gjelder uhell knyttet til uvettig våpenbruk. Våpenvett er et litt ukjent begrep i vårt "våpneløse" samfunn.

Jeg har i løpet av den siste uken mistet all tvil når det gjelder høstens store konflikt: "Valen vs Oslo Politikammer." Dette handler ikke om et ærlig og oppriktig Politi som skal beskytte samfunnet mot Valen. Dette handler om personlige konflikter. Dette handler om enkeltindivider i Politiet som ikke liker trynet på Kristian. De tar humoren hans personlig. De leter etter unnskyldninger for å storme leiligheten hans på Aker Brygge, i bar overkropp med pistolen i bukselinningen. Rettsvesen, politifullmakt og juss brukes som viljeløst verktøy, for å "ta rotta på" "idioten Valen". På Facebook sitter tjenesmenn og kvinner og bruser seg opp og kaller Valen stygge ting og håper han faller for eget vådeskudd. Konfrontert med disse uttalelsene på Facebook, sier Politiet at de skal "løse dette internt". Kristian derimot skal i fengsel for sine sleivete bemerkninger på Facebook. Loven er lik for alle, men loven er også likere for noen, ser det ut som.

Å være kjent i dag er ikke alltid like lett. Netthets, mobbing, trusler og uthenging. Mange kjente personer i samfunnet vårt har opplevd dette. Og mange har anmeldt dette til politiet, for så å få sakene sine henlagt. Grove trusler. Falske påstander. Uthenging av privatliv. Politiskuffer fulle av skuffelser. Mobberne og hetserene slipper fri. Men Valen stakkar, har det enda verre. Politiet ER mobberen og hetseren. Han er sjanseløs. Det holder at en tjenestemann sier at han "følte seg truet" , så er Kristian er trussel. Som om Norges best betalte komiker virkelig ville lade et av sine lisensierte og fullt lovlige våpen og gå på døra til en ansatt i Politivesenet i Norge, og skyte? Hallo?

Nei dette er råttent. Til beinet.

Dommeren i saken mellom Politiet og Kristian Valen, burde klubbet hardt i bordet og beordret partene inn i et konfliktråd for megling. Det har vært gjort med hell før. Nabokrangler og personlige tvister. Hells Angels og Bandidos. A gjengen og B gjengen. Marsj inn i forhandlingsrommet. Løs konflikten. Ta hverandre i hendene. Og lov på tro og ære at dere skal oppføre dere pent i fremtiden. Så ikke hele samfunnet blir vitne til at vårt flotte Politi og Rettsvesen blir til selvrettferdige pissepotter, men heller beskytter oss borgere mot kriminalitet og undertrykkelse. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar