hits

Hanvold vs statshyklerene.

03.11.2016 - 03:02 Ingen kommentarer

Ja jeg vemmes, og er sjokkert. Drammenseren Jan Hanvold. Endelig fikk vi skurken vår. Religion er roten til alt vondt. "Minstepensjonister, uføretrygdede og en eeeh.. del andre." -sier programlederen. Vel vitende om at jeg aldri kommer til å spørre hvem "eeeh...de andre" er. Jeg kommer bare til å hisse meg opp over hva den onde predikanten gjør mot disse stakkars uføretrygdede. Ikke det at jeg i hverdagen bryr meg om disse folka. Ingen bryr seg om dem. De får ikke en røst i media. Hverken NRK, Dagbladet, eller VG for dens saks skyld ofrer en tanke til dette fattige hvite spetakkelet som bor utenfor Ring 3. Rullings og traktekaffe. Otto Jespersen viste oss jo alle hvem de er, da han spilte "Birger" - fortapt og ensom. Ufør og håpløs. Vi ler og ler av disse små rare tilfellene av noen mennesker. Ensomme og syke. Ikke verdt et "spessial" på treer´n engang. Jo forresten. Vi kan lage vitser og parodier på dem. De simple sjelene, som ikke har gått på blindern og lært seg forskjell på klok og dum. Pensum og stryk. Hadde de kommet fra et annet land, hadde det vært forbudt for NRK og lage slike vitser om svake folk. Hadde "Birger" vært "neger" hadde det blitt politisak. Men "Birger" er ikke "neger". Han er hvit, ufør, fattig og enkel. Han er rasist også. En medansvarlig i den lukrative slavehandelen for 250 år siden. Han er ikke verdt en dritt i samfunnet vårt. Han er en svak latterlig figur. Fattig hvitt søppel. Det eneste han bidrar positivt til, er når han ufrivillig betaler sin NRK lisens til et program som skal ydmyke han, for å frivillig betale sin NordVisjon-avgift. Snakk om å betale sin egen bøddel?.

Nei jeg forsvarer ikke Jan Hanvold for sin innsamlingspraksis. Han har like store moralske forpliktelser som vi andre mennesker har, når det gjelder hvem man kan samle inn penger fra, og til hvilke formål. Jeg pleier å si at hvis pengene ikke går til kokain og horer, men kan forsvares til et almennyttig formål, så er det faktisk greit. Men samtidig bor vi nordmenn i et land hvor penger i all hovedsak ikke samles inn på frivillig basis, men faktisk tas rett ut av folks lommebøker med makt. Som i et ran. Vi får alle klar beskjed om at disse pengene skal brukes til almennyttige formål. Men vi får ikke egentlig være med på å bestemme hvilke formål dette egentlig skal være. Så i praksis blir vi fratatt penger, som så gis til noe vi kanskje er fundamentalt uenige i. Sånn som å bombe afghanske barn. Eller å lage deler til israelske atomvåpen (Ops, der slapp jeg bomben. Norsk våpenindustri lager våpendeler som den norske stat forbyr.)

De som gir Hanvold penger har faktisk en frihet jeg, som NRK seer ikke har: De får velge. Brennpunkt tar fra meg valget. De tvinger meg til å dele syn med dem: Hanvold er en kynisk skurk. Mens jeg, som meg selv, synes det er mer skurkeaktig og kynisk og bare ta pengene til folk, for å lage dritt-TV pakker mot de samme folka jeg tar penga fra. Absolutt ingen i debatten om Hanvold og imperiet hans bryr seg egentlig om de som donerer penger til han. Om de er forsvarsløse fattige uføre som ikke vet sitt beste : Hvorfor f### har ikke Brennpunkt laget et program om disse folka da, og stilt myndigheter og samfunn til ansvar for deres misére? Hvorfor blir de bare gjort til ofre og stakkarser når de donere penger til en kristen TV kanal, og en litt vel pengeglad pastor? Hvorfor lager ikke da Brennpunkt en sannferdig TV dokumentar om sin egen TV stasjon, og den ekstreme interne politiske disiplinen som råder i korriodene på Marinelyst? Hvorfor er deres egen ensretting og pengegriskhet så mye bedre enn Hanevolds? "Det var rette ræva som feis" brukte min gamle onkel å si når han så hykleri og selvgodhet omkring seg.

Nei jeg liker ikke pastorens innsamlingsmetoder, og ei heller hans tvilsomme disponering av pengene han samler inn. Men jeg liker heller ikke de selvgode pissepottene i norsk media og i den intelektuelle elite som skal skåre billige sekulære poeng på akkurat Hanevolds praksiser. De bruker faktisk dette poenget til og nådeløst angripe alle frie trossamfunn og menigheter og si at "Det er samme ulla! Frikirke er frikirke". Og ned i vasken skyller de mennesker som bryr seg om medmennesker på en måte som det norske velferdsamfunnet aldri vil bry seg.

Det styggeste eksemplet jeg så på den blodtøstige sekulære mobbens femferd mot de frelste giverglade menneskene som har funnet en mening med livet, som Den Norske Sosialdemokratiske Sekulære Stat aldri vil gi dem, er sidestillingen mellom Hanvold og Aage Samuelsen. Folk skrev på Facebook at de var samme ulla. Hanvold er en typisk amerikanisert evangelist, som liker donasjoner, penger og store ord i sitt virke. Aage Samuelsen var en fattig fyllik som ble til en fattig predikant. Han hadde aldri tenkt på å skaffe million eller milliardformuer til seg selv, og til noe privat hemmelig luksusliv. Han trodde på frelsen som en rehabiliterende kraft. Han satt med fyllikene han tidligere hadde delt flaske med, og fortalte dem at alt håp ikke var ute. Selv ramlet han tilbake utpå fylla igjen et par ganger, selv som pastor. Oslopressen fant det hele så festlig at de hengte ut den gamle rusmisbrukeren som hadde funnet trøst og redning i Jesus, og kaldte han hykler og dobbeltmoralsk. Han, som hver gang han dreit deg ut, tok et alvorlig oppgjør med seg selv ovenfor sin meninghet. Det var ingen arrogant notis nederst i høyre hjørne på side 34 i papiravisa, på befaling fra Pressens Faglige Utvalg. Det var en ærlig kristen manns evige oppgjør med seg selv, og hans tiltro til de høyere makter. Da jeg så folk skrive på sine FB sider at Hanvold var Aage Samuelsen i reprise, ble jeg kvalm. "Selvrettferdige rotter" tenkte jeg. Og det tenker jeg fremdeles: "Selvrettferdige rotter". Dere var aldri der da disse menneskene trengte dere. Og nå står dere og kritiserer den eneste som var der for dem. Han og dere er like gode. For dere driter i folkene dette angår. Dere driter i deres behov for å få være med i verden. Deres behov for å få være viktige de og. Dere lot dem være for seg selv, slik at ulvene og kvakksalverene fikk tak i dem. Og nå sitter dere der - kristen, muslimer og sekulære - og gjør dere skittviktige om Hanvold - mens dere respektløst pisser på de som har valgt å følge en annen vei. Og de er ikke bare uføre og trygdede. De er oppegående mennesker som ikke tror at frelsen ligger i statens skatter, og massemedias lisenser. De vil bare få oppleve at det finnes ett eller annet snev av håp for menneskeheten: Det være seg via Jesus eller lommeboka. Noe vil de uansett være med og bidra til.

Og Amen for det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar