hits

Hvorfor i all verden skal jeg tro på media om Aleppo?

14.12.2016 - 02:49 Ingen kommentarer

"Hvis du ikke leser aviser, er du uinformert. Hvis du leser aviser er du feilinformert." sa skuespiller Denzel Washington. I propagandakrigen om Syria, er det kun en ting som er 100% sant: Ingenting av det du får servert i media er sant. Og det dummeste noen kan gjøre nå, er å forene seg med tankene til vårt eget vestlige propagandaapparat, og begynne å tenne fakler på bakgrunn av USA, EU og NATO´s tårvåte anklager. Jeg lover deg. Du blir lurt. Trill rundt. De spiller på følelsene dine. De vinkler nyhetene til å passe en overordnet agenda, som du nok ikke kommer til å få vite sannheten om, før om 20 år. For først da kommer dokumentarene om det skitne propagandaspillet som foregår mellom øst og vest om Syria nå. Først da, når alle skurkene er trygge, vil tåken lette om de faktiske forhold i denne konflikten.

Når USA´s FN ambassadør står med tårevåte øyne og dirrende pekefingre, og roper "Har dere ingen skam?" til Syrias FN ambassadør, får jeg veldig lyst til å tørt, gjøre resten av FN forsamlingen oppmerksomme på at USA´s FN ambassadør ikke har bukse på. Her snakker vi trusa ned på anklene. Troverdigheten er så tragisk liten, at jeg er flau. Og jeg håper virkelig ikke folk helt glemmer bort hvem som har latt Syria konflikten pågå i 6 år nå. Og jeg håper virkelig ikke at folk er så dumme at de faktisk tror den amerikanske administrasjonen bryr seg en dritt om sivile i noe som helst land i midtøsten. De har selv bygget, bevæpnet og støttet såkalte "opprørere" , som viser seg og kun være ulike IS fraksjoner. Myten om en slags vestlig-demokratisk motstandsbeveglse mot Assad i Syria, er en fabrikkert illusjon. Det eksisterer ikke en slik bevegelse som sloss mot Assad. Dette er islamistiske grupper som nådeløst har holdt et terrorvelde i området. Kristne, jøder, kurdere og yezidier har blitt slaktet som dyr, brukt som sexslaver og barnebruder. Ydmyket, halshugd, brent levende, kastet ut fra høye bygninger, hengt og gitt nakkeskudd. Det har pågått i seks år nå. Bildene ligger åpent på nettet. De har vestlige våpen. Vestlige penger. Halvflaue amerikanske tjenestemenn innrømmer dette i høringer og intervjuer. Ja, jeg vet at det er farlig å se slike videoer fra kongresshøringer, der sannheten kommer frem. I Norge regnes folk som ser på slike videoer som tussete konspirasjonsteoretikere. Men det ligger nå ute der. Uredigert og nakent. Tyrkia, Saudi Arabia, EU og USA har bevisst, skjult og med ond hensikt destabilisert en rekke sekulære araberstater, og banet veien for de samme islamistene vi her i Norge er dressert til å frykte.

For en superskurk i et eller annet tegneserieblad, hadde jo dette vært den perfekte forbrytelse: Starte en krig som er umulig å vinne, få den til å vare og rekke. Og tjene seg rik på konsekvensene - støtte alle sider. Spille partene opp mot hverandre som viljeløse Titten Tei figurer. Skremme oss alle opp. Opprøre oss. Tute ørene og øynene våre full av tåredryppende løgner. Skapt i de hemmelige rom. Finansiert av uoversiktlige pengefond. Bevisst feilinformasjon, skrevet i krigstyper (sic). Som de fjøsnissene vi er, biter vi på agnet. Lar oss rive med. Holder hender. Tørker tårer. Og applauderer henrykt når atter en del av får frihet og anstendighet tas fra oss, og vi gir opp mer av vår selvråderett til dette mørke imperiet av banker, våpenindustri og oljemafia. Ja, i et tegneserieblad, ville dette se ut som den perfekte forbrytelse.

Problemet er at dette ikke er fantasi. Det er ikke tegneserie. Det er virkelighet. Og i virkeligheten ER dette den perfekte forbrytelse. For våre ledere her hjemme tør ikke annet enn å lyde. De ansvarlige hylles som helter i beste fall. Sleikes et visst sted i verste fall. Det er sterke krefter i sving her mine venner. Ondskapen finnes og dette er ansiktet. Så vokt deg for å blande dine hjertetårer med krokodilletårene i vestens maktarenaer nå. USA vet bedre, og de er ikke opprørte over overgrep mot sivile i Aleppo. De er opprørte over at en meget lønnsom krig, kan komme til en slutt. Og de vil ikke komme heldig ut av det, når denne krigen skal oppsummeres. De er nok ganske lykkelige over at resten av verden ikke har kapasitet til å orkestrere en Nürenberg-domstol, for å gjennomgå alle brudd på folkeretten som er begått i denne striden.

Dresden, Hiroshima, Nagasaki. USA vet selv at for å endelig få slutt på en krig, må man gjøre det umulig for fienden å yte mer motstand. Historikere diskuterer den dag i dag om USA gikk for hardt frem da de utslettet hele byer, hvor det kun bodde sivile. Spør du en amerikansk tjenestemann i dag om dette virkelig var nødvendig, da USA gikk så hardt frem mot sivilbefolkningen til en allerede slagen fiende, vil han svare: "Absolutt. Det er slik man avslutter kriger på. Det er grusomt der og da, men kostnadene ved å ikke gjøre det er verre. Da kan man risikere at krigen varer dobbelt så lenge. Så ikke lat som om dere ikke forstår hvorfor syriske og russiske styrker vil rydde opp Aleppo, en gang for alle. De har tross alt lært teknikken av vesten selv.

Vietnam viste verden hvordan man aldri skal krige. De militære styrkene vet nøyaktig hva som skal til for å få en slutt på konflikten. Men de får ikke lov. Politikerene driver hestehandel og propagandakrig, flere tusen mil unna. Konflikten varer i 10-15 år. Det tar aldri slutt. Ingen kan med hånden på hjertet si at noe godt ble oppnådd. Men alle kan si at grusomhetene var umenneskelige. Overgrepene var grusomme. Alle led. Ingen vant. Det var en av de første gangene den moderne verden fikk se hvorden kriger som ingen kan vinne, gjør alle til tapere. I den grad det er mulig "å vinne" en krig da. Det blir jo et spørsmål om øyet som ser.

Nei, jeg støtter ikke Assad. Jeg er sånn passe lunken til Putin, bortsett fra at han er lettere å forstå.. Men det handler mest om at jeg ikke liker krig. Jeg liker ikke massedrap, bomber, propaganda og konspirasjoner. Og jeg kan ikke helt se at den ene er bedre enn den andre. Men det er også hele mitt poeng. Vesten er  ikke bedre enn Assad og Putin. Det er dette hykleriet jeg vil at vi nordboere snart skal merke oss. Vi var engang et folk med ganske stor rettferdighetssans. Vi hadde en gang verdier om rett og galt. Vi hadde meningers mot. Hvor har det blitt av oss? Hvorfor gidder vi å jatte med ondskapen på dens egne premisser? Norden hadde for lengst kunne vært en kraft for redelighet og anstendighet i et slikt organ som FN egentlig skal være. Nå fjumper vi rundt som en konfliktsky gjeng smånisser, og lar pampene styre skuta vår rett inn i ørnereiret. Jeg er ikke med på dette. Og jeg synes ikke noen andre her i Norden skulle vært med på dette heller. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar