hits

mars 2018

Frstemann ut ble Mette

Frste uke p Camp Kulinaris er over, og:

Vi har mistet Mette

 

Det er et slag i trynet p mange. Og en triumf for noen. For meg er det litt srt. Mette er en av de jeg finner mest interessant snakke med. Hun er skarp og intelligent, men ogs klok og erfaren. Hun har hatt noen slag i livet, som har gitt henne litt mer livsvisdom enn de fleste. "Hun der vil jeg bli bedre kjent med." tenkte jeg fra dag n. S ble det bare fire dager da. Typisk meg, nr jeg liker en jente - svusj - borte.

Lorden er en fin fyr han. Bak det klysete imaget sitt, er det en morsom og ganske kul fyr. Vi har noen morsomme samtaler, men de egner seg ikke p TV eller blogg. Han har mye lre p kjkkenet, men han m rett og slett oppdage dette selv: Her m jeg bli ydmyk og ta oppgaven p alvor. bli sendt ut i frste duell, har nok vrt en vekker for Lorden av reality. Men om han vil mestre oppgavene bedre i fremtiden? Vi fr se.

Jeg kan ikke klandre Lorden for velge Mette. Dette er ukjent landskap for oss alle. Ingen vil ryke frste uka. Og Mette har ikke markert seg som den farligste konkurrenten. Hun fikk en rimelig grei oppgave, og det var ikke en rett med alt for stor fallhyde. Skal poteten kokes dagen fr eller samme dag man skal lage potetsalat? Det var vel egentlig den strste utfordringen. Resten var mer arbeid for f det ferdig i tide.

Det er ikke noe morsomt st i en slik kokkeduell. Srlig hvis man virkelig ikke vil tape og reise hjem. Det lnner seg faktisk mentalt gi slipp p tankene om vinne eller tape. Men det er lettere sagt enn gjort. Det er jo frste uka. Det begynte bli moro. Og de andre blir jo mer og mer spennende jo mer kjent man blir. Og vret er nydelig. Det er Portr. Det er skjrgrd. Og det er verdens beste rvarer vi fr utdelt av Kjartan til leke med. Vi skal lre lage nydelige retter, under oppsyn av en av Norges fremste kokker. Hvem vil vel hjem n?

Biff Wellington er en av de store klassikerne i det vestlige kjkken. Jeg har aldri laget denne retten. Den er avansert. Den er komplisert. Rdvinssaus er lett, men det krever at man vet litt om sauser og grunnleggende matkjemi. Jeg skjnner jo at denne konkurransen vil bli vanskelig. Og jeg skjnner at favorittstemplet mitt ikke vil hjelpe meg nr det er slikt niv p konkurransene. Jeg kan ikke si med hnden p hjertet at jeg ville klart vinne denne duellen. Jeg mtte ha hatt litt flaks jeg ogs, slik som Lorden har hatt. 

Men s dro hun da. Det lille ekornet med det lure smilet sitt, og som kan senke Hurtigruta med sin munnrapphet. Det ble det frste hjertesukket for oss alle p p Camp Kulinaris. Vi fr en liten kveld sammen til reflektere litt sammen. Tenke hyt. Legge motsetningene litt til side. Stirre opp p stjernehimmelen og hvile litt.

Neste uke venter en ny og enda mer krevende oppgave. Vi aner ikke hva vi skal gjennom da. Men vi vet at vi er en pers mindre p kjkkenet. Og vi vet at det blir tft. Men akkurat n tenker vi ikke p dette. Akkurat n savner vi Mette. Alle sammen. Lorden ogs.